Лесен път към по-добри незабавни снимки е със студиен фон – По дизайн E-Lab

Лесен път към по-добри незабавни снимки е със студиен фон

Няма значение дали смятате себе си за начинаещ стрелец, бъдещ професионалист или просто възнамерявате да създадете подобрени лични снимки, има много – лесни – неща, които могат да бъдат направени, за да постигнете моментални подобрения … Пазете се от Studio Background, запълнете рамката с обекта си, предотвратете разклащане на камерата и така нататък. Тук са изброени някои безболезнени трикове, които да използвате следващия път, когато отидете да снимате с вашия филм или цифров фотоапарат.

Дори начинаещ може да направи снимка, която изглежда професионално!

1. Бъдете подготвени

Поддържайте всичките си съоръжения за стрелба готови за работа. Съберете всичко необходимо на едно място.

Няма нищо по-лошо от това да искаш определено нещо и да не можеш да го намериш.

Перфектната чанта за камера; защото държи екипировката ви заедно и ви позволява да вземете всичко със себе си.

Всичко на своето място.

Качествената чанта за камера ще ви позволи да организирате мини статив, допълнителни батерии, карти с памет и така нататък. – дори пластмасова торбичка или водоустойчив корпус, за да предпазите камерата си при влажни метеорологични условия.

2. Дръжте камерата неподвижна

Неясната фотография почти винаги е резултат от движението на камерата. Това често се нарича трептене на камерата.

Това може да е резултат от вятър, дълги скорости на затвора, близки вибрации от трафика … различни неща! Само вашата собствена нестабилност може да накара камерата ви да се разклати достатъчно, за да замъгли изображението ви.

Установете себе си и камерата, преди да направите снимката.

Поставете краката си здраво на земята и сгънете лактите близо до страните.

Като алтернатива на работата с LCD зрител на гърба на вашия фотоапарат (най-лошата практика ВСИЧКО), прикрепете камерата към челото си и структура за снимане, която работи с визьора на камерата.

Възможно е също така да укрепите горната част на тялото си, като се подпирате на стена или дори на дърво.

Прекалено силно натискане на спусъка може да издърпа камерата настрани или надолу. Помислете за това като за лесно натискане на спусъка по време на стрелба с пушка; Внимателно натиснете спусъка с едно плавно действие. Не го наричат ​​„щракване“ на снимки без основателна причина!

Или напълно премахнете проблемите с движението на камерата, като работите със статив.

3. Приближете се до обекта

Един простота re: “моментни снимки” и наистина страхотни изображения могат да бъдат настройка за снимане.

Освен ако не снимате отворен панорамен пейзаж, можете да се насладите на по-голямата част от кадъра, просто като се приближите до обекта.

В зависимост от обстоятелствата може да е възможно да се приближите физически до модела или да приложите функцията за мащабиране на вашия фотоапарат (или обектив), за да постигнете същия резултат.

Опитайте се да се приближите достатъчно близо до обекта, за да можете да се отървете от по-голямата част от фона. Контролирането на фона на Studio може да направи голяма разлика. Напълнете рамката с вашата „звезда“. Ще ви харесат резултатите

4. Портретни фонове – Експертни оръжия за подземия

За най-директното и драматично подобрение на вашите изображения – създайте професионален Studio Backdrop.

Те са наистина лесни за сглобяване, струват само един долар при покупката им и ще придадат на вашите изображения изискан студиен вид. Добро качество Backdrop Studio е липсващата връзка за повечето начинаещи фотографи.

Ще ви трябват някои стилове на фона на студио “Old Masters”, както и чисто бяло плюс чисто черно. За по-лесни инструкции вижте другата ми статия.

Written by