Дигитален маркетинг – състояние – По дизайн E-Lab

Дигитален маркетинг – състояние

Дигиталният маркетинг е бързо развиваща се тенденция във виртуалния и разширения свят. Несъмнено тази революционна маркетингова идея даде по-добра видимост и реализации. Методите за онлайн маркетинг включват SEO, SEM, SMO, Facebook маркетинг, YouTube маркетинг, имейл маркетинг, PPC и др.

Дигиталният маркетинг е свързан с популяризиране на продукти, услуги и марки, използващи цифровия канал. Поведението при покупка се е променило драстично по отношение на онлайн пазаруването. Ефективността на дигиталния маркетинг доведе до това, че все повече фирми и предприемачи инвестират в уебсайт. Уебсайтът генерира повече бизнес и популяризира добра воля сред вашите клиенти.

В случай, че искате да опознаете света на интернет, за да продадете своите продукти, подходящ уебсайт и дигиталният маркетинг могат да ви помогнат. За пазарно съобщение можете да използвате цифровия носител като търсачките и платформите за социални медии.

„В света на Интернет обслужването на клиенти е важно да запомните, че вашият конкурент е само на едно щракване с мишката.“ – Дъг Уорнър

SEO КАТО ГОЛЯМАТА КАТЕГОРИЯ НА ДИГИТАЛНИЯ МАРКЕТИНГ

SEO: Оптимизацията на търсачки е процесът за получаване на безплатен, органичен трафик към уебсайт. Оптимизацията за търсачки може да бъде разделена на SEO на страницата и SEO извън страницата. SEO на страницата се превръща в еднократна задача и тя трябва да се извършва, следвайки правилните правила. Създаване на заглавието на Meta, мета описания, оптимизиране на блога с правилно съотношение на ключовите думи, свързване на блога с входящи и изходящи връзки. Качването на изображения с алтернативен текст се подлага на оптимизация на страницата.

Говорейки за оптимизация извън страницата, уебсайтът се нуждае от оптимизация извън страницата ежедневно. Изпращане на класифицирани, социални отметки, изграждане на неработещи връзки, изпращане на справочници, споделяне на снимки и видеоклипове, представяне на отзиви за бизнес и продукти, местни обяви, изпращане на статии и блогове, отговори на въпроси и други.

Има още един тип SEO: Техническото SEO играе дори важна роля при оформянето на уебсайт. Техническата SEO включва един тип кодове за инсталиране, за да информира Google за съществуването на вашия уебсайт. Най-добрите практики за техническа SEO включват задаване на предпочитано име на домейн, оптимизиране на robot.txt, оптимизиране на структурата на URL адреси, вмъкване на канонични тагове за проблемите с дублиращото се съдържание, оптимизиране на 404 страници, скорост на уебсайта или общото време за зареждане, оптимизиране на уебсайта с XML Sitemap, Добавете SSL сертификат, за да направите уебсайта защитен, по-бърза скорост на зареждане.

SEO е жизненоважна категория дигитален маркетинг, но нека поставим в центъра на вниманието останалите категории дигитален маркетинг:

 • Оптимизация на социалните медии
  Плащане на кликване
  Имейл маркетинг
  Маркетинг на съдържание
  Партньорски маркетинг

ПОЛОЖИТЕЛНОТО ВЛИЯНИЕ НА ОНЛАЙН МАРКЕТИНГА

 • Ви дава онлайн присъствие: Защо да ограничавате бизнес пазара си само до физическата област? Разперете крилата си с онлайн присъствие.
  Бързо развитие на бизнеса: Чрез онлайн маркетинг не е нужно наистина да инвестирате пари в закупуване на земя за магазина или преследване на готова, разположена на пазара. По-скоро онлайн магазинът е достъпен с подходяща оптимизация за търсачки, той ще бъде разпознат, ще ви даде положителна възвръщаемост и ще ви даде видимост на марката.
  Лесно генериране на трафик: Състезанието с бизнес съперниците ви става лесно, когато класирате уебсайта си на 1-ва страница на Google.
  Улеснява достигането до вашата целева аудитория: С предимството на социалните медии можете лесно да общувате и да достигате до вашата целева аудитория.
  Установяване на пряк контакт: Собствениците на магазини за електронна търговия могат да изграждат директна връзка с клиентски клиент. Следователно цените или цените със сигурност са по-ниски.
  Бизнесът може да се развие за минимално време: Компанията за дизайн и разработка на уебсайтове ще отнеме максимум 1 месец. Но представете си, можете ли някога да можете да отворите магазин, от своя страна, един месец. Декорирането на магазина ще отнеме минимум 2 месеца. Ето защо създаването на бизнес е доста лесно с помощта на онлайн маркетинг.
  Не винаги се нуждаете от уебсайт за дигитален маркетинг: С редица възможности за маркетинг в социалните медии не винаги се нуждаете от уебсайт за максимална видимост. Сега с помощта на акаунти в социалните медии във Facebook Twitter, Instagram, LinkedIn и повече растежът на бизнеса стана тихо лесно.