Всичко-в-едно ръководство за пространство за дизайн на Cricut: версия 2022 – По дизайн E-Lab

Всичко-в-едно ръководство за пространство за дизайн на Cricut: версия 2022

Без значение дали сте потребител на Cricut или начинаещ, това ръководство за Design Space ще отговори на всички ваши въпроси относно Cricut. Той също така съдържа съвети и трикове, които могат да ви помогнат да направите проектите си по-приятни.
Машината Cricut може да се използва за направата на всичко, от стикери за планиране и етикети за опаковане на домашни и празнични подаръци до домашен декор и декорации. Cricut може да ви помогне да създадете всеки проект, за който се сетите. Как можете да превърнете тази визия в реалност? С DesignSpace.
Cricut Design Space може да е плашещо за някои, но аз съм тук, за да ви помогна да започнете да създавате персонализирани дизайни. Това ръководство ще ви разкаже всичко за Cricut Design Space, включително как работи, колко струва, как да започнете и как квалифицираните майстори могат да подобрят уменията си за създаване. Готови ли сте да проектирате?

Какво е Cricut Design Space?

Софтуерът Design Space е предназначен да ви помогне да превърнете вашите мисли в реални проекти. Можете да добавите графика на мече към Design Space, ако вашата машина Cricut иска да изреже стикер във формата на мече. Вашият компютър автоматично ще изреже точно това, което виждате, когато е свързан към вашата машина Cricut.
Cricut Design Space работи на смартфони, таблети и компютри. Най-добре е обаче да имате компютър. За да свържете вашия компютър по време на първоначалната фаза на настройка на Cricut Design Space, ще ви е необходим компютър. След като вашето устройство бъде конфигурирано, можете да използвате приложенията, ако желаете.
Design Space може да се използва офлайн на вашия компютър. Живее на твърдия диск, а не онлайн. Design Space може да се използва както на Windows, така и на Mac OS. Мобилните приложения са съвместими както с устройства с iOS (Apple), така и с Android.

Пространството за дизайн е безплатно?

Design Space може да се инсталира на всяко устройство. Няма ограничение за това колко устройства може да се използва софтуерът. Ще получите карта с инструкции за намиране и изтегляне на Design Space за вашата машина Cricut. Или можете да следвате тази връзка.
След инсталирането на Design Space вашият компютър ще бъде свързан към интернет. След това можете да започнете да изследвате програмата Design Space и да научавате нейните функции. Design Space включва много предварително заредени шрифтове и изображения. Някои шрифтове и изображения, които започват с буквата “A”, също ще бъдат показани в зелена отметка. Членовете на Access имат достъп до това премиум бонус съдържание.

Какво е Cricut Access и колко струва?

Cricut Access ви позволява достъп до повече шрифтове и изображения. Въпреки това, ако често използвате вашата машина Cricut, ще откриете, че основните опции стават ограничени и искате да имате повече. Достъпът е мястото, където влизате.
предлага стотици допълнителни шрифтове, хиляди нови проекти и изключителни отстъпки за инструменти, материали и лицензирано съдържание. Всеки може да се присъедини.
В момента Cricut Access предлага две опции за абонамент: стандартен достъп ($9,99 на месец) или премиум достъп ($95,88 на година с автоматично подновяване). Premium Access струва $119,88 годишно с автоматично подновяване. Premium Access предлага отстъпки за материали и безплатна доставка. Мисля, че премиум планът за достъп си струва допълнителните $25, ако купувате често материали на Cricut онлайн.

Дизайн пространство: как работи

Спомняте ли си, когато бяхте в училище, винаги можехте да получите един час свободно време на компютъра от вашия учител и да създавате дигитално изкуство с „Paint“. Design Space работи точно така, с изключение на това, че може да се използва с вашата машина за рязане, за да превърне вашите проекти в реални осезаеми елементи.
Design Space се отваря с начален екран, който показва идеи за проекти и любими на общността Cricut. Щракнете върху зеления бутон Нов проект в горния десен ъгъл, за да създадете свой собствен проект.
Това е областта, в която създавате своите дизайни. Ще намерите всички елементи, от които се нуждаете, за да създадете професионален проект. За да добавите елемент към платното, щракнете върху съответната категория. Ще се появи общо текстово поле, например, когато щракнете върху Текст. Щракнете върху изображения, които да бъдат прехвърлени в библиотеката с изображения с възможност за търсене.
Можете да променяте елементите, които добавяте към вашето платно, като използвате горната лента с инструменти. Можете да промените шрифтове, цветове, разстояние и размер. Освен това можете да добавяте контури и да коригирате изображения, за да ги направите стикери за печат. Лентата с инструменти вдясно показва всеки слой във вашия проект. Слоевете са отделни елементи, които сте добавили към вашия проект. Позволява ви да подреждате слоеве и да ги управлявате.
След като сте създали своя дизайн и сте готови да го изпратите на машината, щракнете върху бутона „Направи го“. Следвайте инструкциите, за да настроите материалите. Design Space организира вашите кройки по начин, който спестява материали и време. Може да забележите, че вашият дизайн се показва по различен начин при визуализацията на изрязването, отколкото на Canvas. Това е страхотна функция, която може да ви помогне да спестите пари за материали.

Три съвета за проектиране на пространство за начинаещи

  1. Запознайте се със софтуера Design Space и прекарайте известно време в кликване върху бутони, за да видите какво ще се случи. Ще се почувствате по-удобно, когато започнете да създавате реални проекти, ако си поиграете с функциите.
  2. Регистрирайте се, за да получите безплатен семинар в Cricut. Cricut наскоро добави Cricut Learn към своя уебсайт. Можете да намерите уроци, записани за почти всяка тема, дори въведение в Design Space. Ако предпочитате да преподавате на живо процеса, има семинари на живо с професионалисти от Cricut. Тези работилници са много забавни!
  3. Преди да започнете да създавате персонализирани дизайни, добра идея е да започнете с прости проекти за ваденки. Преди да започнете да създавате многопластови дизайни с малки шрифтове и да използвате малки шрифтове, важно е да свикнете с прости силуетни изображения и шрифтове като Cricut Sans. Тези шрифтове са прости и лесни за използване, без да претоварват.

Три съвета за дизайн на пространството за опитни потребители

  1. Можете да използвате разширени функции като отместване, кернинг на шрифта и нарязване на изображения, за да правите наистина персонализирани проекти. Вместо това проучете функции, които не сте опитвали в Design Space и вижте как работят.
  2. Направете профил. Cricut Design Space предлага личен профил, който е подобен на социалните медии. Можете да създадете профил, изображение на корицата, биография и да споделяте проектите си, за да могат другите да ги копират. Това е отличен начин да се свържете с други майстори като вас.
  3. Изследвайте нови материали и инструменти с машините Cricut. Машината може да пише вместо вас и дори да украсява вашите дизайни с фолио. Машините , , и Maker се доставят с допълнителни инструменти и остриета, които могат да се използват за рязане, перфориране и гравиране. След като усвоите основите, надстройте своя комплект инструменти и вземете нов инструмент.

Готови ли сте да скочите в дизайнерското пространство сега?

След като разберете Design Space и различните опции за абонамент, можете да започнете да създавате проект. За да започнете с Cricut, препоръчвам да създадете ваденка. Щракнете Направете го.
Можете да опитате дизайн за отпечатване и след това изрязване и да използвате функцията за офсет, за да направите персонализирани стикери. Можете също да опитате маркери Cricut, за да създадете „ръкописни“ карти.
Все още ли се чувствате уплашени? За да се запишете за семинар или да присъствате на клас на живо за въведение в Design Space, посетете страницата Cricut Learning.

Written by